ATB Parcours Zandvoort

Belangrijk om te weten is dat het ATB pacours Zandvoort geen openbaar gebied is. Dit is deels gemeentegrond en deels gepacht door het Circuit Park Zandvoort. Omdat een gedeelte van het ATB parcours op grondgebied van het Circuit Park ligt, is het niet mogelijk om gebruik te maken van het parcours tijdens evenementen.

Zie hiervoor de agenda van het circuit: De agenda Door de enorme groei van het ATB fietsen, is besloten om het wild rijden door het PWN gebied aan te pakken.
Tussen Zandvoort en IJmuiden wordt( buiten het Circuit terrein ) direct bekeurd als men buiten de verharde paden rijd.Op het terrein van circuit park Zandvoort ligt een zeer mooi en goed onderhouden ATB parcours.

Om het parcours attractief te maken wordt er gebruik gemaakt van een stukje Pwn pad dat het mogelijk maakt om van noordelijk stukje terrein van het Circuit gebruik te maken. Omdat de PWN en betrokken partijen zeer tevreden zijn over de afname van bikers in de omliggende natuur- gebieden(tot bijna 0 gereduceerd), mochten we tot voor kort van dit pad gebruik maken. Doordat de 1e vergunningaanvraag bij Provincie is afgewezen mag er niet meer over dit pad gefietst worden. Ook de PWN is niet blij met deze situatie, maar een dwangsom aangevraagd door STICHTING NATUURBELANG AMSTERDAMSE WATERLEIDINGDUINEN zorgt ervoor dat Boswachters van de PWN moeten verbaliseren.

Op dit moment wordt een nieuwe vergunningaanvraag voorbereid. Verwacht wordt dat deze in het voorjaar van 2015 wordt ingediend en dus voor de zomer voor duidelijkheid moet zorgen over het te rijden traject.

Het zuidelijk gedeelte van het parcours (route tot het dierenasiel) blijft gewoon open en wordt door ons gewoon onderhouden en is duidelijk voorzien van de bekende routebordjes.

Het ATB parcours wordt ook gebruikt door wandelaars en bezoekers van het Circuit Park. Ons uitgangspunt is dat iedereen die op het parcours wandelt of fietst op een respectvolle manier met elkaar omgaat. Wandelaars let op fietser en fietser let op wandelaar.

De start van het ATB parcours vind je naast de Slotemakers Anti-Slipschool op het grote parkeerterrein. (Rob Slotemakerstraat) Vervolgens het parkeerterrein oprijden en dan links achterin voor het tunneltje rechts het parcours op.

** Het betreden van het parcours is volledig op eigen risico. Het dragen van een helm is verplicht en rij niet alleen